Aklınızda soru işareti kalmasın. Hakkımızda merak ettiğiniz her şey burada!
Vücudun normalde zararlı olmayan bazı maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesidir. Vücudu hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sistemi bazı insanlarda zararlı olmayan bir takım maddelere karşı aşırı tepki verir. Bu reaksiyonlara “Alerji”, alerjik reaksiyonlara yol açan maddelere de “Alerjen” denir. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde yer alan gıda alerjilerine sebep olan maddeler tabloda yatay kolonda belirtilmiştir. Menüde yer alan ürünlerin içerisinde olan alerjenler tabloda “+“ ile ifade edilmiştir. Herhangi bir müşterimiz; gıda alerjisi veya gıda intoleransına sahip olduğunu söylüyorsa ya da çölyak hastasıysa müşterimize bu dökümandan faydalanarak menü önerisinde bulunabilirsiniz.
Patates kızartması ve hash brown gibi ürünler herhangi bir alerjen kaynağı içermemektedir. Buna karşın mutfaklarımızda alerjenlerin çapraz bulaşmasını önleyici ekstra bir önlem bulunmamaktadır.
Açık mutfaklarda yoğun tempoyla çalışıldığı için tüketicilere alerjen içeren öğelerle çapraz bulaşma riski olduğu bilgisi mutlaka verilmelidir. Konuyla ilgili tüketicilerden gelen farklı sorular olursa Kalite Güvence Departmanı’na danışabilirsiniz.
ALERJEN LİSTESİ