Kapat

Alerjen Bilgisi

Alerji, bağışıklık sisteminin normalde zararsız olan maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesidir. Vücutta tehdit olarak algılanan ve reaksiyonlara neden olan bu tip maddelere “alerjen” denir.

Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde yer alan gıda alerjilerine sebep olan maddeler tabloda yatay kolonda belirtilmiştir. Menüde yer alan ürünlerin içerisinde olan alerjenler tabloda ile ifade edilmiştir.

Mutfaklarımızda alerjenlerin çapraz bulaşmasını önleyici herhangi bir ekstra önlem bulunmamaktadır. Açık mutfakta yoğun tempo ile çalışıldığından hiçbir ürünün alerjen içermediği garanti edilememektedir. Yemeğiniz özenle hazırlanmış olsa da; istek üzerine malzemeler üründen çıkarılsa bile alerjen bulaşma riski devam etmektedir.

ALERJEN LİSTESİ