McDonald’s’ta gıda güvenliği nasıl sağlanır?
McDonald’s kalite anlayışımızın temelinde gıda güvenliği yatar. Restoranlarımızda, son ürün kalite anlayışından ziyade ürünün kalite ve gıda güvenliğinin tarladan tepsiye tüm süreçlerde izlenebilmesi için sistemler geliştirilmiştir.
DAHA FAZLA BİLGİKızartma yağlarını ne kadar süreyle kullanıyorsunuz?
Günlük olarak polar madde ölçümü yaparak yasal limitlerin altında yağ değişimi yapıyoruz.
DAHA FAZLA BİLGİ%98’de yerli tedarik oranı dışında %2 ürünleri neler oluşturmaktadır?
Ekmek, et ve tavuk ürünleri, patates, salata, peynir, turşu ve sos gibi ana ürünlerin tamamı %100 yerli üreticilerden tedarik edilmektedir. Sadece hardal, kahve ürünleri ve burgerlerde kullanılan kıtır ile kurutulmuş soğan ithal edilmektedir.
DAHA FAZLA BİLGİÜrünlerinizde domuz eti ve türevlerini kullanıyor musunuz?
Türkiye’de McDonald’s helal serfikalı ürünler sunar. Ürünlerimizde kesinlikle domuz eti ve türevleri kullanılmamaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald's restoranlarında çalışanlar ellerini ne sıklıkta yıkar?
McDonald's temizlik ve sanitasyon prosedürüne göre restoranda bulunan herkes yarım saatte bir defa ellerini yıkamak zorundadır. Eller bir yere değmemiş olsa bile saatte bir sanitize etme kuralı geçerlidir.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s restoranlarında et ve tavuk ürünleri nasıl pişirilir?
McDonald’s et ve tavuk ürünleri, McDonald’s Standartları’na uygun bir şekilde, özel kızartıcı ve ızgaralarda pişirilir. Et ürünleri kapaklı ızgaralarda minimum 69 ˚C’lik iç sıcaklığı sağlayacak biçimde pişirilmekte; tavuk ürünleri pişme süresi ve sıcaklığı belirlenmiş kızartıcılarda hazırlanmaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİRestoranlarınızda kullanılan yağlar çöpe mi atılıyor?
Hayır. Restoranlarımızda kullanılan kızartma yağları, “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’’ esaslarına uygun olarak, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sadece biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürülür.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s ta pişirilmiş ürünlerin bekleme süresi hakkında bir sınırlama var mı?
Tüm ürünler için uygun sıcaklık koşullarında standart bir servis süresi vardır. Bu süre dolduktan sonra ürünler müşterilerimize sunulmamaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİHangi kanallar üzerinden sipariş verebilirim?
Restoranlarımıza gelemeyecek kadar yorgun ya da yoğunsanız, McDonald’s Mobil Uygulaması, McDonald’s Web Sitesi ve 444 62 62 numara üzerinden sipariş verebilirsiniz.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s etleri nasıl üretilmektedir?
Kasaplar tarafından kemiklerinden ayrılan ön kol ve döş eti kullanılmaktadır. Bu etler herhangi bir bağlayıcıya ya da katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan özel proses koşullarıyla köfte haline getirilmekte; hızlı biçimde dondurularak restoranlarımıza sevk edilmektedir. Big Mac®, Double Big Mac®, Happy Meal®, Hamburger, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Tripple Cheeseburger, Big Tasty® Klasik, Quarter Pounder®, Double Quarter Pounder®, Quarter Pounder® Deluxe, Voleyburger Etli ürünleri için etlerimiz, Namet tarafından %100 dana etinden üretilip piştikten sonra yalnızca tuz ve karabiber ekleniyor.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s Türkiye’nin Türk ekonomisine katkısı nedir?
TEPAV verilerine göre McDonald’s Türkiye, çalışanları ve tedarikçilerinin çalışanları ile birlikte 60.000’den fazla kişiye gelir kaynağı oluşturmaktadır.
DAHA FAZLA BİLGİMcChicken ve Chicken McNuggets® eti için sadece tavuğun göğüs kısmından mı yararlanıyorsunuz ?
Evet sadece göğüs kısmını kullanıyoruz.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s ürünlerinin besin değerlerine nasıl ulaşabiliriz?
McDonald’s sorumlu bir kurum olarak günlük besin değelerine McDonald’s’ın internet sitesinden, tepsi örtülerinden ya da restoranda bulabileceğiniz “Beslenme Broşürleri” ile sağlıyoruz.
DAHA FAZLA BİLGİMcDonald’s Hamburger etleri yağda mı kızartılır?
Etlerimiz kapaklı ızgaralarda herhangi bir yağ eklemesi yapmadan pişirilmektedir. Et piştikten sonra sadece bir tutam tuz, karabiber ve soğan eklenir.
DAHA FAZLA BİLGİYemek tepsilerinde bazen hiç açılmamış, hiç kullanılmamış ketçap veya mayonez poşetleri kalıyor. Bu ketçap, mayonez veya sos poşetlerine ne olur?
McDonald's Güvenli Yiyecek Prosedürleri'ne göre bir misafire sunulan herhangi bir yiyecek, hiç kullanılmamış veya ambalajı açılmamış olsa bile asla tekrar kullanılmaz, ikinci bir kişiye asla sunulmaz. McDonald's, gıda güvenliği ile ilgili risk almaz!
DAHA FAZLA BİLGİ“Big Mac Endeksi” nedir?
1986 yılında, farklı ülkelerin para birimlerinin birbirlerine olan oranlarını gözlemlemek amacıyla oluşturulan Big Mac Endeksi, uluslararası ekonominin en eski temellerinden birine dayanıyor: Satın Alma Gücü Paritesi. Bu teoriye göre, 1 doların her ülkede aynı satın alma gücüne sahip olduğu varsayılıyor. Teoride söz konusu olan ‘alışveriş sepetimizde’ McDonald’s tarafından 100’den fazla ülkede üretilen dünyaca ünlü Big Mac yer alıyor. Big Mac Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre, dünyanın diğer ülkelerinde satın aldığınız hamburger, ABD’de aldığınız hamburger ile aynı fiyatta olmalıdır. Buna göre hamburgerlerin satış fiyatı karşılaştırıldığında, bir ülkenin para biriminini gerçek değerinin üstünde ya da altında olması gerektiği ortaya çıkıyor.
DAHA FAZLA BİLGİAradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
Kırmızı ile işaretlenen alanların doldurulması zorunludur.
McDonald’s kalite anlayışımızın temelinde gıda güvenliği yatar. Restoranlarımızda, son ürün kalite anlayışından ziyade ürünün kalite ve gıda güvenliğinin tarladan tepsiye tüm süreçlerde izlenebilmesi için sistemler geliştirilmiştir.
Günlük olarak polar madde ölçümü yaparak yasal limitlerin altında yağ değişimi yapıyoruz.
Ekmek, et ve tavuk ürünleri, patates, salata, peynir, turşu ve sos gibi ana ürünlerin tamamı %100 yerli üreticilerden tedarik edilmektedir. Sadece hardal, kahve ürünleri ve burgerlerde kullanılan kıtır ile kurutulmuş soğan ithal edilmektedir.
Türkiye’de McDonald’s helal serfikalı ürünler sunar. Ürünlerimizde kesinlikle domuz eti ve türevleri kullanılmamaktadır.
McDonald's temizlik ve sanitasyon prosedürüne göre restoranda bulunan herkes yarım saatte bir defa ellerini yıkamak zorundadır. Eller bir yere değmemiş olsa bile saatte bir sanitize etme kuralı geçerlidir.
McDonald’s et ve tavuk ürünleri, McDonald’s Standartları’na uygun bir şekilde, özel kızartıcı ve ızgaralarda pişirilir. Et ürünleri kapaklı ızgaralarda minimum 69 ˚C’lik iç sıcaklığı sağlayacak biçimde pişirilmekte; tavuk ürünleri pişme süresi ve sıcaklığı belirlenmiş kızartıcılarda hazırlanmaktadır.
Hayır. Restoranlarımızda kullanılan kızartma yağları, “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’’ esaslarına uygun olarak, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sadece biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürülür.
Tüm ürünler için uygun sıcaklık koşullarında standart bir servis süresi vardır. Bu süre dolduktan sonra ürünler müşterilerimize sunulmamaktadır.
Restoranlarımıza gelemeyecek kadar yorgun ya da yoğunsanız, McDonald’s Mobil Uygulaması, McDonald’s Web Sitesi ve 444 62 62 numara üzerinden sipariş verebilirsiniz.
Kasaplar tarafından kemiklerinden ayrılan ön kol ve döş eti kullanılmaktadır. Bu etler herhangi bir bağlayıcıya ya da katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan özel proses koşullarıyla köfte haline getirilmekte; hızlı biçimde dondurularak restoranlarımıza sevk edilmektedir. Big Mac®, Double Big Mac®, Happy Meal®, Hamburger, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Tripple Cheeseburger, Big Tasty® Klasik, Quarter Pounder®, Double Quarter Pounder®, Quarter Pounder® Deluxe, Voleyburger Etli ürünleri için etlerimiz, Namet tarafından %100 dana etinden üretilip piştikten sonra yalnızca tuz ve karabiber ekleniyor.
TEPAV verilerine göre McDonald’s Türkiye, çalışanları ve tedarikçilerinin çalışanları ile birlikte 60.000’den fazla kişiye gelir kaynağı oluşturmaktadır.
Evet sadece göğüs kısmını kullanıyoruz.
McDonald’s sorumlu bir kurum olarak günlük besin değelerine McDonald’s’ın internet sitesinden, tepsi örtülerinden ya da restoranda bulabileceğiniz “Beslenme Broşürleri” ile sağlıyoruz.
Etlerimiz kapaklı ızgaralarda herhangi bir yağ eklemesi yapmadan pişirilmektedir. Et piştikten sonra sadece bir tutam tuz, karabiber ve soğan eklenir.
McDonald's Güvenli Yiyecek Prosedürleri'ne göre bir misafire sunulan herhangi bir yiyecek, hiç kullanılmamış veya ambalajı açılmamış olsa bile asla tekrar kullanılmaz, ikinci bir kişiye asla sunulmaz. McDonald's, gıda güvenliği ile ilgili risk almaz!
1986 yılında, farklı ülkelerin para birimlerinin birbirlerine olan oranlarını gözlemlemek amacıyla oluşturulan Big Mac Endeksi, uluslararası ekonominin en eski temellerinden birine dayanıyor: Satın Alma Gücü Paritesi. Bu teoriye göre, 1 doların her ülkede aynı satın alma gücüne sahip olduğu varsayılıyor. Teoride söz konusu olan ‘alışveriş sepetimizde’ McDonald’s tarafından 100’den fazla ülkede üretilen dünyaca ünlü Big Mac yer alıyor. Big Mac Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre, dünyanın diğer ülkelerinde satın aldığınız hamburger, ABD’de aldığınız hamburger ile aynı fiyatta olmalıdır. Buna göre hamburgerlerin satış fiyatı karşılaştırıldığında, bir ülkenin para biriminini gerçek değerinin üstünde ya da altında olması gerektiği ortaya çıkıyor.